Ons programma 2019-01-28T23:44:06+00:00
Loading...

‘Mogen mijn vriendjes ook mee?’

Het Amalied-programma

Amalied biedt voor uw kinderen een uniek en duurzaam programma aan door het verzorgen van actieve technische workshops in combinatie met cultuureducatie. In samenwerking met diverse educatieve organisaties, universiteiten, trainers en deskundigen op het gebied van onderwijs en pedagogiek ontwikkelen wij op een wetenschappelijke basis de inhoud van ons programma. Waarbij het op een speelse en leuke wijze leren voor de kinderen voorop staat. Samen ontdekken en samen leren, dat is wat we bij Amalied doen. Ons programma is opgebouwd uit verschillende thema’s samenhangend met STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Hieronder een kort overzicht van wat we bij Amalied doen.

De thema’s

• Cultuur, empowerment & verbinding

Wie ben ik, waar hoor ik eigenlijk bij? Wat wil ik zijn? Dit zijn vragen die jongeren vaak aan zichzelf stellen. In het onderdeel cultuur leren de kinderen dat je achtergrond je niet hoeft te beperken in je mogelijkheden, maar juist een verrijking kan zijn. Ook leren we hen te leren van elkaar, over elkaars cultuur, normen en waarden. Een gevoel van trotsheid en empowerment willen we bereiken door kinderen kennis te laten maken met de grootheden uit alle hoeken van de wereld. Grootheden die vandaag de dag nog impact hebben zoals Ghandi, Moeder Theresa, Einstein. Het doel hiervan is om hen te laten uitzoeken welke karaktereigenschappen deze grootheden hadden, en welke zij zelf graag willen ontwikkelen.

• IT & programmeren

Techniek is de toekomst! We leven in een maatschappij waarbij computers centraal staan en een prominente rol innemen in ons dagelijkse leven. Waarschijnlijk zal het kunnen programmeren straks net zo belangrijk worden als goed Engels kunnen spreken. De vaardigheden die daarbij nodig zijn, zoals creatief en logisch denken, helpen om inzicht te krijgen in de ‘achterkant’ van de apparaten die we dagelijks gebruiken. Programmeren leert kinderen iets te creëren in plaats van te consumeren. Wie het verband leert leggen tussen technologie en haar toepasbaarheid voor de toekomst, heeft straks een betere kans op de arbeidsmarkt. Het doel van Amalied is niet per definitie bedoeld om de deelnemers op te leiden tot programmeur, maar om ze kennis hiermee te laten maken op een leuke manier en wat basisvaardigheden mee te geven. De kinderen gaan o.a. werken met LEGO Mindstorms kit en leren bijv. robots te bouwen. Door de kinderen in een gezonde competitieve sfeer te krijgen maken we er eens in de zoveel tijd een leuke robotwedstrijd van. Dit om de kinderen uit te dagen, verwondert te laten raken en onder begeleiding te helpen naar succes.

• Engineering

Engineering heeft als doel technische onderdelen, constructies en/of systemen, zoals die van een machine, hun functie te laten vervullen. Denk aan een computer, iPhone, tv, auto’s of inchecken in het OV. Ze vallen uit het dagelijks leven niet meer weg te denken. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Zelf onderzoeken is begrijpen en meten is weten! Ook hier laten we de kinderen op een leuke manier kennismaken met de basisprincipes van engineering.

Doelgroep

We richten ons op kinderen van 8 tot 12 jaar die het leuk vinden om meer te leren over techniek, computers, cultuur en wie zichzelf willen ontwikkelen. De wereld van wetenschap en techniek is een internationale wereld, daarom streven we bij Amalied naar een mix van kinderen met uiteenlopende achtergronden.

Lesmethodiek

Amalied werkt met probleemgestuurd onderwijs. De kinderen werken in kleine groepen en lossen samen een praktisch of theoretisch probleem op. Hierdoor leren ze actief, ze leren om samen te werken en van elkaar te leren (KIDS-skills methode). De trainer neemt hierbij de rol aan van facilitator. Daarnaast maken we gebruik van de RET-methode. Dit is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.

Workshops 2018/ 2019

Jouw kind opgeven voor de workshops

Wil je je kind opgeven voor de Amalied-workshops? Wat leuk! Je kiest zelf de workshoplocatie. Dit kan via onderstaande button ‘Ik wil mijn kind aanmelden’.

Ik wil mijn kind aanmelden
Ik heb nog wel een aantal vragen